// COMPUTECH- Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων: Το Laptop της Ανδρονίκης

Επικοινωνήστε μαζί μας

Name

Email *

Message *

Wednesday, January 17, 2018

Το Laptop της Ανδρονίκης

Ο υπολογιστής της φίλης μας Ανδρονίκης (LenovoThinkPad X 61 2xInter (R) Core(TM)2 Duo-CPU L7600 @1.60 GHz, 2GB RAM) παρουσίαζε πρόβλημα σε σχέση με την ταχύτητα εκτέλεσης προγραμμάτων λόγω της παλαιότητας του. Γι´αυτό λοιπόν εμείς θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε format για να εγκαταστήσουμε ένα ´ελαφρύτερο´ λειτουργικό που θα βοηθούσε στην γρηγορότερη φόρτωση των προγραμμάτων και κατ´επέκταση την ευκολότερη λειτουργία του.
Το λογισμικό που επιλέχτηκε από την ομάδα μας είναι το ubuntu mate των linux, ένα ελεύθερο λογισμικό με το οποίο αντικαταστήσαμε τα windows 10, Η ομάδα μας επέλεξε το συγκεκριμένο λειτουργικό διότι έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τα Windows. Δυστυχώς, τα Windows 10 δεν τα πάνε καλά με παλιά μηχανήματα. Ουσιαστικά τα windows 10 χρειάζονται περισσότερο χώρο στην RAM οπότε αυτό μας δεσμεύει και σε χρόνο εκτέλεσης των εργασιών μας όσο και στην ταχύτητα
Στην πράξη αν δεν έχουμε τουλάχιστον 4GB RAM και έναν σύγχρονο επεξεργαστή, η εμπειρία των Windows θα είναι αργή και γεμάτη κολλήματα.
Χώρια το γεγονός πως για αρκετές παλιές συσκευές - αλλά και κάποιες πρόσφατες - δεν θα βγουν ποτέ Drivers για Windows 10 και είναι πολύ πιθανό να μην αναγνωρίζονται ή να δυσλειτουργούν.
Το Linux δεν είναι τόσο απαιτητικό. Οι ελάχιστες απαιτήσεις του Ubuntu και του Linux Mint είναι αρκετά χαμηλότερες. Τα Ubuntu είναι σίγουρα πιο ασφαλές από τα Windows. 
Επίσης είναι δωρεάν και τέλος αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει τα Windows και αποφασίσετε να τα δοκιμάσετε, θα πρέπει πρώτα να τα εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, σε αντίθεση με τα Linux στα οποία μπορείτε να κάνετε live δοκιμή.







Η κριτική της φίλης μας Ανδρονίκης:


"Το notebook μου, ένα lenovο εχει αλλάξει τρία χέρια, το έχω από το 2014 και το δούλευα σε περιβάλλον windows για οικιακή χρήση FB, φωτογραφίες, κλπ. τον τελευταίο καιρό κατέληξε να είναι πολύ αργός ακομα και στο να ανοίξει σελίδα στο internet.

Είδα τη διαφήμιση της ομάδας σας Computech και αποφάσισα να σας το φέρω.
Με προτροπή σας αλλάξαμε το λειτουργικό σε ubudu, ένα περιβάλλον που δεν ειχα δει ποτέ, και μαζί με κάποιες ακόμα μικρές παρεμβάσεις το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα με το notebook μου σερφάρω στο internet σε καλή ταχύτητα και οι άλλες λειτουργίες που έχω δει είναι σε φιλικό περιβάλλον. 
Σας ευχαριστώ πολύ 
Υ.Γ. θα σας συστήσω στους φίλους μου"


Σε ευχαριστούμε Aνδρονικη για την εμπιστοσύνη.
Με εκτίμηση 
η ομάδα του Computech






No comments:

Post a Comment