// COMPUTECH- Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων: Αναγνώριση Υλικού Υπολογιστικού Συστήματος

Επικοινωνήστε μαζί μας

Name

Email *

Message *

Wednesday, December 5, 2018

Αναγνώριση Υλικού Υπολογιστικού Συστήματος


Αναγνώριση Υλικού Υπολογιστικού Συστήματος


Αρχικά εντοπίσαμε ένα υπολογιστικό σύστημα αγνώστων στοιχείων, το οποίο από κοινού αποφασίσαμε να εξετάσουμε στα πλαίσια των μαθημάτων "Τεχνική Υποστήριξη Υπολογιστικών Συστημάτων4 και Δικτυακών Υποδομών" και "Εγκατάσταση, Διαχείριση και Συντήρηση Υπολογιστικών Συσ1τημάτων". Έπρεπε λοιπόν να ακολουθήσουμε κάποια συγκεκριμένα βήματα έτσι ώστε να μπορέσουμε  να αναγνωρίσουμε περί τίνος πρόκειται. Οδηγηθήκαμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι:

1.Πρόκειται για ένα οικιακό επιτραπέζιο υπολογιστικό σύστημα δηλαδή έναν επιτραπέζιο Η/Υ.

2.Το σύστημα αυτό αποτελούνταν από τις παρακάτω επιμέρους συσκευές:
  • Μητρική πλακέτα Asus PAP800  
  • Μνήμη RAM (2x512 MB-400MHz)
  • Κάρτα γραφικών RADEON 1600 pga2 ATI
  • Σύστημα ψύξης επεξεργαστή (ανεμιστήρας-ψύκτρα)
  • Επεξεργαστής Pentium 4 2.48GHz MPGA478B
  • Τροφοδοτικό 500W RAPTOXX
  • Οδηγός DVD-RW
  • Οδηγός CD-RW-Plextor (PlexWriter 52/24/52A)
  • Οδηγός Δισκέτας 1,44’
Παρατηρήσαμε μια άμεση σημαντική έλλειψη. Το μηχάνημα δεν είχε σκληρό δίσκο.
Καθώς ολοκληρώσαμε τον έλεγχο των εσωτερικών μηχανημάτων έπρεπε να ελέγξουμε εάν το μηχάνημα βρίσκεται σε κατάσταση για να μπει σε λειτουργία

3.‘Έλεγχος λειτουργίας
Αρχικά βγάλαμε τις φύσες τροφοδοσίας από τις συσκευές για να μην δημιουργηθεί κάποιο βραχυκύκλωμα και τον συνδέσαμε στο ρεύμα διαπιστώνοντας ότι το χαρακτηριστικό led της μητρικής ανάβε. Σταδιακά συνδέσαμε τη μία μετά την άλλη τις συσκευές (CPU, μνήμη RAM, κάρτες κτλ). Συνδέονταςλειτουργία την οθόνη καταλήξαμε σε πιθανή βλάβη στην κάρτα γραφικών.

4. Επισκευή και Συντήρηση
Αφαιρέσαμε τις συσκευές, τις καθαρίσαμε τοποθετήσαμε θερμοαγώγιμη πάστα (ένα υλικό το οποίο τοποθετείται ανάμεσα στον επεξεργαστή και στην ψύκτρα και βοηθάει στην καλύτερη απαγωγή θερμοκρασίας από την επιφάνεια του επεξεργαστή) και επανατοποθετήσαμε τις συσκευές στον μητρική πλακέτα.
Τέλος τα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν η απουσία του σκληρού δίσκου και έλλειψη εξόδου στην οθόνη, πιθανότατα λόγω προβληματικής κάρτας γραφικών.
Αντικαθιστώντας την κάρτα γραφικών με μια διαθέσιμη AGP από το εργαστήριο το υπολογιστικό σύστημα τέθηκε σε λειτουργία, εμφανίζοντας στην οθόνη το χαρακτηριστικό μήνυμα απουσίας λειτουργικού συστήματος (δεδομένης της έλλειψης σκληρού δίσκου)
Έπειτα συνδέσαμε στο κουτί σκληρό δίσκο και έγινε εγκατάσταση Λειτουργικού Συστήματος θέτοντας το Υπολογιστικό Σύστημα σε πλήρη λειτουργία.



 































No comments:

Post a Comment