// COMPUTECH- Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων: MicroTIK Routerboard

Επικοινωνήστε μαζί μας

Name

Email *

Message *

Friday, February 19, 2021

MicroTIK Routerboard

     Η εταιρία mikroΤik ξεκίνησε από τη Λετονία το 1996. Κατασκευάζει κυρίως routers, network switches και access points καθώς και λειτουργικά συστήματα και βοηθητικό λογισμικό, τα οποία έχουν πολλές και πολύ χρήσιμες εφαρμογές και δίνουν λύσεις σε σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκαταστάτες δικτύων.

     Σκοπός της είναι η πώληση των προϊόντων της σε αναδυόμενες αγορές. Οι δυνατότητες του υλικού MikroTik δεν περιορίζονται από την άδεια χρήσης λογισμικού. Κάθε συσκευή μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε συμβατή λειτουργία. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν υλικό που βασίζεται αποκλειστικά σε φυσικές απαιτήσεις, όπως πυκνότητα θύρας, ισχύ επεξεργασίας, αριθμός ασύρματων κεραιών κ.λπ.             Όπως και άλλα προσαρμοσμένα λειτουργικά συστήματα, το λογισμικό προγράμματος οδήγησης πρέπει να αναπτυχθεί κατά παραγγελία και τα προϊόντα Mikrotik μερικές φορές υστερούν σε σχέση με άλλους κατασκευαστές σε αυτήν την πτυχή.

     Το RouterBOARD είναι μια πλατφόρμα υλικού της MikroTik, η οποία είναι μια γραμμή δρομολογητών που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα RouterOS. Οι διάφορες επιλογές του RouterBOARD παρέχουν μια ποικιλία σεναρίων εφαρμογών, από την εκτέλεση σημείων ασύρματης πρόσβασης και διαχειριζόμενων διακοπτών δικτύου έως συσκευές τείχους προστασίας με δυνατότητες ποιότητας υπηρεσίας (QoS). Σχεδόν όλα τα μοντέλα συσκευών RouterBOARD μπορούν να τροφο-δοτηθούν με παθητική ισχύ μέσω Ethernet (PoE) και να διαθέτουν υποδοχή για εξωτερική πηγή ισχύος.

      Tο RouterOS είναι ένα λειτουργικό σύστημα δικτύου που βασίζεται σε Linux . Οι περισσότερες συσκευές RouterBOARD έρχονται με προεγκατεστημένο το RouterOS. . Επιπλέον, η Mikrotik προσφέρει εικόνες προσανατολισμένες στο cloud που ονομάζονται "Cloud Hosted Router" (CHR), για χρήση σε εικονικές μηχανές. Το RouterOS διανέμεται δωρεάν. Ωστόσο, οι λειτουργίες εφαρμόζονται σε ένα μοντέλο αδειοδότησης επί πληρωμή, επιπέδου. Κάθε συσκευή RouterBOARD διαθέτει RouterOS προεγκατεστημένο σε μια συγκεκριμένη άδεια σύμφωνα με τις προσφερόμενες δυνατότητες.
      Για την υποστήριξη της αγοράς, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο μεταπωλητών και εκπαιδευτικών συνεργατών που εκδίδουν ποικίλες πιστοποιήσεις σε επαγγελματίες του κλάδου.https://www.mikrotiktraining.gr/programma-ekpaideysis
     Τα προϊόντα MikroTik έχουν αποδεχθεί σε διάφορες εξειδικευμένες αγορές. Είναι δημοφιλείς σε έργα do-it-yourself (DIY) για τη δικτύωση υπολογιστών και σε εφαρμογές χαμηλού προϋπολογισμού.
Για να γίνει πιο αντιληπτή η χρησιμότητα των δρομολογητών “microTik” , αναφέρουμε ως παράδειγμα την χρήση του σε ένα ξενοδοχείο, όπου οι ένοικοι δεν μπορούν να κάνουν “video streaming” ή να ακούν μουσική μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας πολύτιμους πόρους με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι χρήστες να μην έχουν ικανοποιητικές ταχύτητες. Μπορούμε επίσης να συνδυάσουμε δύο συνδέσεις από ξεχωριστά routers του παρόχου και να επιτύχουμε σε ένα δίκτυο την ταχύτητα των δύο συνδέσεων αθροιστικά.
Οι δρομολογητές αυτοί συνδυάζουν χαμηλό κόστος και πάρα πολλές εφαρμογές.


 


Μερικά παραδείγματα για εφαρμογές του routerboard :

https://blog.e-wireless.gr/set-mikrotik-as-hotspot-how-to-mikrotik-basics

https://virtuapc.ru/el/routers/basic-setting-of-the-router-mikrotik


Ενημερωτικά videos :

 





Demo του RouterOS

http://demo.mt.lv/webfig/#Interfaces.Interface

No comments:

Post a Comment